21 oktober, 2015

Bilrevyen.no - et 15 år langt far og sønn-prosjekt (til minne om Leiv Gjøsæther)

Bilrevyen fra 2010 til 2015Fra 2000 og frem til oktober 2015 var Bilrevyen.no et norsk nettsted om biler med slagordet - nettstedet for bilinterreserte. Min far Leiv Gjøsæther og jeg arbeidet med nettstedet. Faren min har jobbet som biljournalist og jeg har utdannelse innenfor krysningsfeltet IKT og pedagogikk. I starten ble nettstedet laget med HTML-editoren Microsoft FrontPage. Det var mye manuelt arbeid og det tok 15 minutter å laste opp en ny artikkel og editere de forskjellige nettsidene.

Bilrevyen anno 2000: Logo tegnet av Sjur Lohne 
Bilrevyen anno 2001

Bilrevyen anno 2004: Logo tegnet av Karianne Helgerud
Min fetter Arnt Helge Håland utdannet seg som dataingeniør og bidro til å løfte kvaliteten på nettstedet og lagde et publiseringsverktøy som het Bilrevyen Publisher. Etter at Bilrevyen.no ble et moderne nettsted ble det publisert flere artikler og i 2010 startet vi med et eget bildebibliotek. Til slutt hadde biblioteket 18323 bilder arkivert.

Bilrevyen fra 2006-2010: Nettstedet uviklet av Arnt Helge Håland.
I en kort periode hadde vi også en engelskspråklig nettside som het urge4cars.

Trafikken var god en periode med regelmessige oppdateringer og nyheter i fra bilindustrien. Dessverre tok det aldri helt av og med inntoget av sosiale medier forsøkte vi å dra i gang flere reiseruter dersom vi klarte å få mange nok tilhengere. Det første stuntet vi ønsker å prøve oss på var 15 land i Europa på 5 dager. Håpet vårt var at det ville gi oss 10 000 følgere på Facebook. Dessverre for oss var nok trenden med å få følgere på Facebook bare stuntet var unikt nok på hell, da vi lanserte det i 2010. Kanskje var ikke stuntet vårt så spennende som vi hadde håpet.

Jeg srkev om dette målet på denne bloggen 2.august http://lcgjoesaether.blogspot.no/2010/08/15-land-5-dager.html

Etter 15 land på 5 dager hadde vi planer om å lansere New York - Los Angeles som tur 2. Deretter var neste mål å kjøre fra Nordkapp til Kapp det gode håp i Sør-Afrika. Også å kjøre fra Alaska til Chile (Nord-Amerika til Sør-Amerika) om vi nådde et bestemt antall følgere. Det siste ønsket vårt var å kjøre jorda rundt og innom alle 6 kontinenter.

Selv om det aldri det aldri ble mange følgere av vårt stuntforslag så drømte faren min og jeg om å kjøre bil fra New York til Los Angeles og langs kysten fra San Francisco til L.A. Dette er en drøm vi delte siden jeg var en liten gutt. Denne drømmen fikk vi realisert nå i sommer 2015.

Da min far Leiv sovnet uventet inn 22.9.2015 ble det også slutten for et 15 år langt hobby-prosjekt mellom far og sønn. Vi lærte svært mye og opplevde mye de 15 årene vi delte hobbyen.
Ingen kommentarer: