Slik forbereder du deg til en altfor lang flytur

Skal du ut på lang flytur? Du tenker kanskje at Oslo og Kanariøyene er langt? Vel prøv å reis mellom Oslo og New Zealand. alle andre reiser du foretar etter det vil oppleves som korte. Faktisk er reisetiden fra avreise til New Zealand mange ganger 6 ganger lenger. Kanariøyene er 6 timer på en god dag, mens det ikke er sjeldent at det tar 36 timer til New Zealand. Før du legger ut på en reise, enten det er til Kanariøyene eller New Zealand, så kan det være greit å møte forberedt. Akkurat som det finnes fjellvettregler, så er det også gode reisevettregler som kan være gode å ha.

1. Husk billett og pass.2. Lokal valuta underveis kan være kjekt.

3. Tenk over hva du skal ha med deg.


4. Ha en god og lett Samsonite-koffert med TSA lås som er lett å trille, selv om du har pakket litt for mye.5. Ha en god Samsonite - sekk med ombord i flyet. her har du lader til telefon, en iPad, pass, billetter, en genser i tilfelle det blir kaldt, trekk til å ha over øyne, en krage å hvile hodet (i et behagelig stoff, uten den vonde kanten mange har) på samt Bose Quietcomfort Comfort 25 headset til å høre på musikk og som fjerner flystøy, og støy fra medpassasjerer.
6.  Ta på reisestrømper den dagen drar. Dette virker kanskje kun for seniorklubben tenkte du, men jeg har selv opplevd hovne føtter etter å ha reist i to døgn og har derfor meldt meg inn i seniorklubben.7. Når du pakker så er det viktig å sikre at det du skal ha med deg ombord i flyet, faktisk er tillatt i håndbagasjen. Da slipper du å bruke lenger tid i security. Det meste kan sendes i kofferten.8. Gå en runde i boligen og sjekk nøye at du har låst, lukket og slukket. Si det gjerne høyt til deg selv. Ikke noe er mer stessende, enn å komme på at kaffetrakter er på mens du flyr innover en storby et annet sted i verden.9. På flyplassen lokaliser automaten for å sjekke inn, lever bagasjen. Kast drikke og andre ting du kjøpte på vei til flyplassen før du går mot security. Mens du står i sikkerhetskøen så sjekker du at alle lommer er tomme og tar av deg belte før det er din tur. Det får deg raskere igjennom og køen går fortere for alle sammen.10. Vel ombord ta ut iPad, lader, headset, øyecover, samt den oppblåsbare nakkeputen før du er ved din rad. Legg dette raskt og diskret i sete dit, mens du raskt finner ledig plass i hattehyllen til din Samonite-sekk.
God tur!


2 kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bilrevyen.no - et 15 år langt far og sønn-prosjekt (til minne om Leiv Gjøsæther)

Trygve Skaug - Hvor jeg skal gå

Hvordan bygge gode og varige relasjoner?