26. juni 2015 San Antonio – El Paso


I natt bodde vi på et flott hotell. Hampton Inn & Suites San Antonio. Et flott hotell, med mange for fasiliteter. 
Kort om hva vi ønsker å se
I dag har vi etappe to i Texas. En enormt stor stat. Mens det har vært frodig og flott på etapper en fra Louisiana og hit, så vil det bli mindre vegetasjon ettersom vi nærmer oss El Paso. Der stopper vi for dagen. Før vi reiser fra San Antonio vil vi innom the Alamo. Ved dette kapellet stod slaget for Texas uavhengighet fra Mexico. 

Kort om hva vi så
Landskapet endret seg mye fra San Antonio til El Paso jordsmonnet ble hvitere som i Spania også røffere nærmere der vi er nå. Vi så The Alamo. Kirken som forsvarte seg mot Mexico. 
Kort om inntrykket
Fra det helt flate Texas ved Houston med store stjerner og himmel til Prærieaktige landskapet med fjell her oppe så endrer Texas veldig karakter. I Houston ble vi forstått på engelsk, mens i Fort Stockton snakket flesteparten spansk. Rart at begge steder er samme stat. Hvordan var det å kjøre strekningen?
Første gang vi hadde 80MPH var på denne strekningen. Milene får radio når vi land kjøre så fort. Cirka 129 km/t utgjør det. Vi kom inn i noen regnbyger med tordenvær og på noen partiet blåste det veldig. Vi lærte også at det kan være lenger til nærmeste bensinstasjon. I dag holdt vi nesten på å gå tom for drivstoff. Da hjalp det å redusere farten og kjøre jevnt. Jeg er glad vi har en såpass stor bil. Det har vært dårlig asfalt på store deler av strekningen og bilen er stabil i stor hastighet. Når det har regner og blåst mye er den vesentlig mer stabil. Det er bra. Den lengste rettstrekningen var på 14 miles. Det er 2,2 mil rett frem. Tilsvarer Svelvikveien rettet ut. 
Hvor stoppet vi å spise
Vi spiste frokost på hotellet i San Antonio også Subway i Fort Stockton.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bilrevyen.no - et 15 år langt far og sønn-prosjekt (til minne om Leiv Gjøsæther)

Trygve Skaug - Hvor jeg skal gå

Hvordan bygge gode og varige relasjoner?