30 desember, 2014

Oppsummering av 2014


Noen år er bedre enn andre. Noen år er som sommer hele året. 2014 har vært en god sesong i livet. Jeg er glad for alle menneskene jeg har møtt, og alle stedene jeg har fått mulighet for å oppleve. Året startet bra i en Jacuzzi med min gode venn Anders, Christine, BT og Kim på Høvik. Så fortsatte skoleåret 2013/14 på Konnerud skole.



I februar dro Linda, min avdelingslederkollega og jeg til London med rektorutdanningen til BI. Her besøkte vi mange steder og snakket med flere skolefolk i London. Skolene i London har vært gjenstand for mye større endringer enn det jeg har vært klar over. Normalt så har jeg tenkt på Britene som konservative når det kommer til skole, men etter dette besøket så ser jeg at det har skjedd mye i Storbritannia. Spennende og bra ting, men også mindre gode ting. Å lære av andre er en god erfaring.
Linda og jeg på vei på London - Gardermoen Starbucks

Videre dro jeg fra London til Houston og deltok på Passion 2014. her var jeg sammen med 18 000 College studenter og møtte mange flotte mennesker. På flyplassen fikk jeg spørsmål om jeg heller ville ha en Chevrolet Camaro SS, heller enn en Ford Focus. Det valget var lett.

Passion engasjerer seg i #Enditmovement - Stopp det moderne slaveri


Houston var en spennende by. Min første tur til Texas og vi fra Norge har jo et litt snevert syn på Texanere som litt navlebeskuende og intetanende om verden rundt seg. Nå var jeg jo mest med College studenter, men alle hadde hørt om Norge og flere visste da at vi gjorde det bedre enn USA i vinter OL. De hadde en bedre verdensoppfatning enn det jeg hadde hørt om Texas. Faktisk så likte jeg byen og Passion så bra at jeg forsøker meg igjen neste år.

Min Camaro SS - parkert downtown Houston

Etter noen spennende dager i Houston fløy jeg videre via Dallas og Los Angeles til Auckland, New Zealand. Der stod min kjære lillesøster Liv Marit med en flott hjemmelaget plakat med Velkommen. Det var så trivelig å se igjen Liv og mannen hennes Trinity. Trinity jobbet endel på skolen sin og en av dagene fikk jeg lov til å være med og sammen så hadde vi 4 timer norskundervisning. Trinity underviser i Norsk og det er morsomt.

Liv Marit med sin flotte plakat


New Zealand er et fantastisk land, har mye flott natur og menneskene der nede er veldig gjestfrie. 32 grader i skyggen hjelper også. På vei hjem hadde jeg en stoppover i Los Angeles. Det spiste jeg lunsj hos familien Tara. Det var hyggelig å se de igjen og huset der jeg har vært så mange ganger i oppveksten var nesten helt likt.










I Påsken var det min første tur til Kanariøyene og det å få være med mine nevøer til den vulkanske øya Lanzarote var flott.

Pappa og Øystein trimmer på Lanzarote



Dagen før sommerferien i år fikk jeg vite at jeg fikk jobben som ny rektor på Åskollen skole. Jeg har alltid vært fascinert av denne skolen og alt skolen har fått til. elevene presterer godt år etter år. Skolen er kjent for å drive innovativ pedagogikk. Å få muligheten til å prøve meg som rektor der i en alder av 32 år er en stor ære. Jeg skrev masteroppgaven min hvor Åskollen skole var en av skolene jeg var nysgjerrig på.


Gutta i familien Berg og undertegnede

Før skolen startet opp var jeg en tur i New York med Nina, Runar, Jonas og Jørgen. Jeg skulle liksom være guide for dem, men det har skjedd litt i New York siden forrige gang jeg var dere i 2001. Derimot gikk det bedre å være guide for Espen Dahl i desember på juleshopping.

Åskollen skole tok meg imot med åpne armer og etter noen dager i Gdansk med personalet så startet skoleåret 2014/15 opp. Å sette seg inn i jobben som rektor har tatt mye tid og det er mye å ha ansvar over. Men jeg er sikker på at Åskollen skole er en god skole å starte opp som ny rektor. Det er en veldrevet skole med gode rutiner og planer. Etter å ha vært et halvt år på Åskollen skole så ser jeg flinke mennesker som virkelig bryr seg om de rundt seg. Jeg tror dette er noe av hemmeligheten til hvorfor skolen er så god. Det er mange ildsjeler som gjør det de kan for elevene sine. Og i lokalsamfunnet Åskollen er det også mange ildsjeler som ønsker å gjøre mye for Åskollen. Sammen med idretten og Glassverket idrettsforening var vi på båttur til København for å få tid til et bedre samarbeid.

Nå lader jeg opp til et nytt år og gleder meg til alt vi skal gjøre på skolen i 2015. I tillegg til skole og lokale foreninger blir det endel reiser i 2015, men det kan også være at jeg vil trappe ned litt sammenliknet med 2014

Tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre 2014 til et fantastisk år. :-)

Riktig godt nytt år!


Ingen kommentarer: