19 februar, 2017

Se opp for disse selgerne

På skolen får vi mange henvendelser i løpet av en dag. Det er som regel foresatte eller andre instanser vi samarbeider med. Opptil 200 henvendelser til Åskollen skole er ikke uvanlig. Når vi blir oppringt spør vi alltid hva vedkommende som ringer lurer på, og ønsker å oppnå.

Er det noen som skal snakke med rektor, er det ofte en selger. Vi spør da som vi alltid gjør hva det gjelder. Noen ganger kan vedkommende presentere seg med fornavn og etternavn og spør etter Lars Christian. En dag spurte de på kontoret. Hvor ringer du i fra? Fra mobiltelefonen svarte vedkommende. Det er enten en veldig enkel person, alternativt en person som ikke snakker sant.

Er det noe som er frustrerende så er det mennesker som ikke er sannferdig. Enda verre er det, når de forsøker å lure skolene. Det er mange bedrifter som ønsker et sugerør inn i budsjettet til skolene. Og skoler kjøper mange tjenester. Men i en stor organisasjon som Drammen kommune, så handler vi utelukkende på rammeavtaler. Allikevel er det noen som forsøker å komme inn bakveien ved å forsøke å snakke direkte med rektor.

Noen ganger kan de si at de ringer fra kartverket eller andre tjenester. De mente skolen ville bli synlig på Google kart. Det er vi allerede og på skolen, så kommer jo elevene hver dag. Så vi har ikke behov for å synliggjøre hvor vi holder til. Er du elev, får du adressen vår i brev. Blir du ansatt har du blitt kalt inn på intervju. Kort sagt, så er det trist at noen forsøker å svindle 5 000 til 20 000 kroner fra en skole, som tross alt bruke pengene til elevene.

To firmaer har jeg lyst til å advare mot er ToyRek AS og Elatec AS. Disse selskapene opplyser konsekvent ikke hvor de ringer i fra. De ringer fra forskjellige telefonnummer og oppgir ikke hvem de er, eller hensikten med samtalen. Det virker nesten som de ikke forstår at vi sjekker ut hvem som ringer. De vil alltid snakke med rektor. Men dersom de ikke opplyser om hva deres ærend er, så får de heller ikke snakke med rektor. Det er bare irriterende.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg jobbet på toyrek i tre dager før jeg sa opp. Forsøkte finne utav hvorfor de svindlet. 500% dyrere priser skulle de ha enn på APOTEKET!!!